Massive Bubble skulle byggas på Bitcoin, kritiserar topppolitiker

Trots Bitcoin gör stora drag, några av de bästa politiska figurerna kritiserar själva kärnan i Bitcoin. En sådan personlighet är en grekisk politiker och tidigare finansminister, Yanis Varouakis. Han svarade nyligen på det öppna brev som skickades till honom av Bitcoin-socialisten Ben Arc.

Bitcoiner Arc skrev ett öppet brev för att ta itu med några av Yanis oro som han noterade tidigare. Därför sa Yanis som svar att han tidigare var en blockchain-beundrare och fortsätter att vara men bitcoin misslyckas med att imponera på honom.

Yanis sade att centralbankerna kan komma över varje större krasch. De kan skriva ut miljoner och biljoner dollar eller vilken fiat som helst när det behövs för att upprätthålla kraschar. Tvärtom, om bitcoin skulle stödjas under kritiska tider, kommer centralbankerna och finansiella företag att kollapsa som det hände 1929.

Dessutom kan bitcoininnehavarna förmodligen möta ett „fångens“ dilemma, varvid pengamängden hindras vilket är nödvändigt för företag och jobb. Och människorna med mer bitcoin kunde övermannas hela det finansiella systemet.

Läs också – Kinas digitala yuan är ett steg närmare verkligheten bland global pandemi

En massiv bubbla skulle byggas på bitcoin

När Janis presenterade ett annat teoretiskt bevis på hans ogillande av Bitcoin sa Yanis att Bitcoin dominans är ett hot mot ekonomin och det sociala livet. Han förklarar med ett antagande att om bitcoin har tagit över det monetära systemet och överträffat fiatvalutan, skulle allt förbli som det är som äganderätt, resurser, maskiner och pension också skulle handlas med aktier på Wall Street.

Men centralbanken skulle försvinna och bitcoin-samhället skulle bestämma det globala monetära utbudet. Men med tanke på institutionerna skulle de fungera som normalt men de privata bankerna skulle kunna dra fördel av situationen och presentera ett mycket komplext Bitcoin-derivat.

Om detta fortsatte skulle en massiv bubbla byggas på bitcoin och när den brast skulle det inte finnas någon centralbank som stöder situationen.

Bitcoin Community utbildar Yanis

Sammantaget försökte Yanis förklara de andra effekterna av bitcoin-aktiveringen (om det inträffade) och de troliga omständigheterna. Men hans påståenden demonterades fullständigt av bitcoin-communityn.

Ethereum grundare, Vitalik Buterin, fortsatte på twitter för att fråga fördelarna med blockchain-applikationerna enligt honom.

En annan användare „The Blockchain Socialist“ som förökar hur bitcoin underlättar den sociala ekonomin, önskade att bjuda in Janis på sin podcast-serie för att ge honom en tydlig bild av tekniken.

Kommentar hinterlassen