deVere CEO legt uit waarom Bitcoin meer toezicht op de regelgeving nodig heeft

Een grotere reglementaire controle op cryptokringen zoals Bitcoin moet een prioriteit worden, aangezien ze een steeds normalere rol blijven spelen voor investeerders, zegt de CEO van een van ’s werelds grootste onafhankelijke financiële advies- en fintechorganisaties, zoals blijkt uit een verklaring die gedeeld wordt met het Finbold redactieteam.

DeVere Group’s chief executive en oprichter Nigel Green – al lange tijd voorstander van cryptocurrencies – spreekt zich uit nadat zowel de Britse Financial Conduct Authority (FCA) als de president van de Europese Centrale Bank (ECB) deze week oproept tot meer robuuste regelgeving voor cryptocurrencies.

De oproepen volgen de prijs van de Bitcoin

De oproepen volgen de prijs van de Bitcoin Bank die vorig jaar meer dan 300% sprong en eerder deze maand nog eens 40% won om een recordhoogte te bereiken. Digitale activa zullen een steeds grotere rol gaan spelen in het internationale financiële systeem.

De heer Green zegt:

„De roep van financiële waakhonden en centrale banken om meer toezicht op de regelgeving moet worden verdedigd, omdat digitale valuta, waaronder Bitcoin, een steeds grotere rol zullen gaan spelen in het internationale financiële systeem.

„Wat nodig is, is een sterk regelgevend kader dat op internationaal niveau moet worden vastgesteld en goedgekeurd. De komende G20-top, die door het Verenigd Koninkrijk wordt georganiseerd, zou wel eens de ideale gelegenheid kunnen blijken te zijn.

„Een dergelijke regelgeving zal helpen om investeerders te beschermen, de criminaliteit in verband met cryptocriminaliteit aan te pakken en de potentiële mogelijkheid te verminderen om de wereldwijde financiële stabiliteit te verstoren, en zal ook een potentiële economische stimulans op lange termijn bieden aan de landen die deze regelgeving invoeren“.

Hij gaat verder: „Er is een aanhoudende en groeiende belangstelling voor Bitcoin bij zowel particuliere als institutionele beleggers. Ze gaan nu steeds meer met de activa om zoals met alle andere activa in de portefeuille – bijvoorbeeld, soms met winstoogmerk, soms met herbelegging, waarbij ze de volatiliteit in hun voordeel gebruiken, en deze alternatieven gebruiken om te helpen bij een zo belangrijk mogelijke diversificatie.

„Deze mainstream, genormaliseerde beleggersstrategieën tonen aan dat cryptocurrency’s in de reglementaire tent moeten komen en aan dezelfde normen moeten voldoen als de rest van het financiële systeem“.

De beurzen zouden kunnen helpen

De beurzen zouden kunnen helpen om de reguleringskwesties aan te pakken…
Eerder heeft de deVere baas gezegd dat een van de beste manieren om de reguleringskwesties aan te pakken is via de beurzen.

„Bijna alle valutatransacties gaan via banken of valutahuizen en dit is wat er moet gebeuren met cryptocrpures. Wanneer de stromen via de gereglementeerde beurzen lopen, zal het veel gemakkelijker zijn om potentiële wanpraktijken, zoals het witwassen van geld, aan te pakken en ervoor te zorgen dat er belasting wordt betaald“, heeft hij opgemerkt.

„Om dit te laten gebeuren, zullen de banken rekeningen voor de beurzen moeten openen, en daarom moeten ze gereguleerd worden.“

De heer Green concludeert: „Cryptocurrencies in een of andere vorm zijn er om te blijven – en de markt zal alleen maar groeien.

„Er kan geen twijfel over bestaan dat regulering van het crypto-ecosysteem nodig is en ik denk dat dit een prioriteit moet zijn.

„Het werk dat veel internationale financiële waakhonden, wetgevers en centrale banken, zoals de FCA en de ECB, op dit gebied doen, is iets waar ik volledig achter sta.“

Schreibe einen Kommentar