Bitcoin Eyes $11.000 na $50 miljoen BTC-aankoop van Square

Square is een bedrijf dat software en hardware betaalproducten op de markt brengt, opgericht door Jim McKelvey en Jack Dorsey, de mede-oprichter en CEO van Twitter.

Jack Dorsey is al vele jaren een grote fan van Bitcoin. Via zijn bedrijf Square ondersteunde Dorsey de digitale munteenheid en breidde de ondersteuning ervan uit op de Cash App, een applicatie voor het overmaken van geld van persoon tot persoon.

Daarnaast kondigde het bedrijf in maart 2014 ook steun aan voor Bitcoin, waardoor verkopers de digitale activa kunnen accepteren. Op 8 oktober kondigde Square een investering van $50 miljoen in Bitcoin aan, waarbij ongeveer 4.709 BTC werd gekocht.

In de officiële aankondiging stond:

„Square heeft eerder geïnvesteerd in bitcoin vanuit een product-, leiderschaps- en juridisch innovatieperspectief, en voegt vandaag deze financiële investering toe. Het bedrijf lanceerde de bitcoin-handel in 2018 met Cash App, wat het kopen en verkopen van bitcoin mogelijk maakt. In 2019 vormde het bedrijf Square Crypto, een onafhankelijk team dat zich uitsluitend richtte op het leveren van een bijdrage aan open source bitcoin-werk ten behoeve van iedereen, en lanceerde onlangs ook de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), een non-profit organisatie die crypto-innovatie aanmoedigt en toegang biedt tot gepatenteerde crypto-uitvindingen“.

Bitcoin reageert positief op het nieuws, ogen $11.000…

Bitcoin Eyes $11.000 na $50 miljoen BTC-aankoop van Square
Slechts een paar uur na de aankondiging explodeerde Bitcoin van een dieptepunt van $10.500 naar een piek van $10.935 op Binance. Het wordt momenteel nog steeds verhandeld op $10.926, extreem dicht bij het $11.000 psychologische niveau.

Op de uurgrafiek bevindt de RSI zich in overboughtgebied, maar deze bullish move is reactionair en zal hoogstwaarschijnlijk alle kortetermijnindicatoren negeren. De koers klom boven de 12-EMA en de 26-EMA, wat beide in steunniveau’s veranderde.

Bitcoin Eyes $11.000 Na $50 miljoen BTC-aankoop van Square
Deze recente beweging heeft ook het potentieel om de trend op de daily chart te veranderen nadat de koers in één beweging boven de 100-SMA en 50-SMA wist te klimmen. De 50-SMA heeft sinds juli 2020 niet meer als steunpunt gefungeerd.

Het volgende koersdoel voor BTC op korte termijn zou $11.000 zijn, maar stieren kijken ook naar een mogelijke hertest van het kritische $12.000 weerstandsniveau.

Kommentar hinterlassen